VYPE Guide

A porlasztó fontossága

A porlasztó fontossága

A Vype nyílt rendszerű e-cigaretták használatának egyik fontos tulajdonsága, hogy a hagyományos, eldobható cigarettákkal szemben ezeket az eszközöket nem kell folyamatosan újravásárolnod. A készülékek ugyanis rendszeres karbantartás mellett hosszú távon használhatóak. Ehhez viszont elengedhetetlen egy létfontosságú alkatrész, a porlasztó időszakos cseréje.

A porlasztó a nyílt rendszerű e-cigaretták cserélhető alkatrésze. Ez az egység tartalmazza a fűtőszálat, ami a beszívott levegő segítségével porlasztott gőzt képez. A porlasztót, használattól függően, általában 2-4 hetente szükséges cserélned.

A porlasztó elhasználódásának egyik jele lehet, ha kevesebb gőz távozik a készülékből, vagy nehéz megszívni az eszközt. Emellett az is cserére adhat okot, ha az íz már nem érezhető olyan intenzíven, mint korábban, vagy a gőznek égett utóíze van. Ezen felül, ha más ízesítésű e-Liquidre szeretnél váltani, az új íz intenzitása érdekében is erősen ajánlott a porlasztócsere.

Maga a folyamat egyszerű, és ha pontosan követed a gyártói utasításokat, pillanatok alatt kész lehetsz. Fontos, hogy mielőtt kiveszed a porlasztót, ellenőrizd, hogy biztosan nincs folyadék a tartályban – ha még van benne, akkor azt szükséges kiönteni a porlasztó kicserélése előtt. Ezt követően válaszd le a tartályt az akkumulátorról, majd csavard le a tartály alját és távolítsd el a használt porlasztót. Az új porlasztó gond nélkül fog illeszkedni a régi helyére, hiszen csak egyféleképpen tudod behelyezni. Miután megtörtént a csere, csavard vissza a tartály alját, majd csatlakoztasd újra a tartálytestet az akkumulátoregységhez.

Porlasztót cserélni csak a nyílt rendszerű e-cigaretta készülékeknél szükséges. A zárt rendszerű e-cigaretták esetében, mint amilyen a Vype ePen 3* is, ez az alkatrész a cserélhető vPro utántöltő patronban található meg. Így minden alkalommal, amikor új utántöltő patront helyezel a készülékbe, a porlasztót is lecseréled.

 

*95%-kal kevesebb káros anyag: Ez az eredmény az 1R6F referencia cigaretta füstjének és a Vype ePen3 gőzének összehasonlításából származik, amelynek keretében azon 9 káros anyag jelenlétét vizsgálták, amelyeknek a csökkentését javasolja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cigaretták füstjében.  0% kátrány: A kátránymentesség alatt azt értjük, hogy nem tartalmaz dohányból származtatott kátrányt. Ez a tulajdonság nem jelenti szükségképpen azt, hogy a termék kevésbé káros, mint a dohánytermékek.