Így működik a Vype ePen 3 készülék

Így működik a Vype ePen 3 készülék

2020. május. 21-től jogszabályi tilalom alapján az eszközhöz utántöltő patronok nem kaphatók Magyarországon.

 

Vállalatcsoportunk, a British American Tobacco elektronikus cigarettája, a Vype ePen 3 egyszerű használatot tesz lehetővé. A cigarettából származtatott kátránytól teljes mértékében mentes Vype ePen 3 95%-kal kevesebb károsanyagot tartalmaz, mint a hagyományos cigaretták. Ez az eredmény az 1R6F referencia-cigaretta füstjének és a Vype ePen 3 gőzének összehasonlításából származik, amelynek keretében azon 9 károsanyag jelenlétét vizsgálták, amelyeknek a csökkentését javasolja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cigaretták füstjében. Ezek a tulajdonságok nem jelentik szükségképpen azt, hogy a termék kevésbé káros, mint a dohánytermékek.

A zárt rendszerről

Az elektronikus cigarettákat alapvetően két nagy csoportra tudjuk osztani az eszközök technológiája szerint: zárt és nyílt rendszerű termékekre. A nyílt rendszerűek ízesített utántöltő folyadékkal, eLiquiddel, ezzel szemben a zárt rendszerű eszközök a cserélhető utántöltő patronokkal működnek . Ez utóbbi eszközök esetén tehát nincs szükség az eszköz szétszerelésére, tisztítására, alkatrészek cseréjére és a tartály utántöltő folyadékkal történő feltöltésére ahhoz, hogy üzembe lehessen helyezni őket. A ki-bepattintható patronokat egy egyszerű mozdulattal lehet az eszközhöz csatlakoztatni vagy cserélni.

3 lépéses üzembe helyezés

A Vype ePen 3 zárt rendszerű elektronikus cigaretta használata olyannyira egyszerű, hogy mindössze három lépést követően már használható is.

  1. Az ePen 3 utántöltő partront a készülékbe kell helyezni, , amely kattanással jelzi, amint a petron a helyére kerül. Első használat előtt célszerű az eszközt feltölteni, majd miután az akkumulátor elérte a megfelelő töltöttségi szintet, a vezérlőgomb egymás utáni háromszori gyors megnyomásával bekapcsolni. Érdemes tudni, hogy a Vype ePen 3 intelligens szoftverének köszönhetően 3 óra töltés után a töltés automatikusan abbamarad.
  2. A gőzölés a főgomb lenyomva tartása mellett kezdődhet el. Fontos, hogy a rendszer 10 perc inaktivitást követően automatikusan kikapcsol. Emellett nem kell tartani a rövidzárlat, a túltöltés, a túlmelegedés és a túlterhelés veszélyétől sem.
  3. Fontos, hogy nem elég, ha az utántöltő patront csak a szánkon pihentetjük, hanem az ajkakkal teljesen körül kell zárni a belélegzés során. 4-5 perc használatot követően a fő vezérlőgomb háromszori megnyomásával kapcsolhatjuk ki az eszközt.

Gyakorlati tanácsok

A Vype ePen 3 teljesen feltöltött akkumulátorral 200 szippantást biztosít. Ha a patron kifogy, időközönként cserélni szükséges. A patron kiürülését az elektronikus cigarettán felvillanó LED fény ötszöri felvillanása jelzi, de szintén erre utalhat az is, ha a gőz íze romlik, vagy az eszköz nem képez gőzt.

A legnagyobb melegben is elengedhetetlen a Vype eszközünket az optimális hőmérsékleten, azaz 0-25 °C között tartani. 40 °C fölötti, illetve 0 °C alatti hőmérséklet esetén nem szabad használni az elektronikus cigarettát, mert a szélsőséges időjárási körülmények az eszköz működésképtelenségéhez vezethetnek. Ügyelni kell arra, hogy a Vype ePen 3-at ne érje nedvesség, ezért mindig száraz, páramentes helyen kell tárolni, hogy megőrizze az elektromos áramkörök épségét.

  • Dátum 2019-12-02
  • Kategória VYPE Guide