Blog

Minden, amit a porlasztókról tudni érdemes

Minden, amit a porlasztókról tudni érdemes

Minden elektronikus cigarettához más és másfajta porlasztó szükséges. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen alkatrészt vásárolunk, miként az sem, hogyan használjuk és mikor cseréljük. Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a porlasztókkal kapcsolatban.

  1. Mi az a porlasztó?

A porlasztók feladata az, hogy az eLiquideket belélegezhető gőzfelhővé alakítsák. Itt található a kanóc és a fűtőszál is.

  1. Hogyan működik a porlasztó?

Működési mechanizmusuk sokkal egyszerűbb annál, mint elsőre gondolnánk. Nincs más dolgunk, mint hogy az átlátszó tartályba beleöntsük az utántöltő folyadékot, ahonnan az eLiquid a porlasztóba áramlik. Itt egy kanóc elnyeli a folyadékot, amelyet aztán a fűtőelem felmelegít. Ahogy melegszik a kanóc, úgy alakul át az eLiquid gőzzé. Ez a részben kondenzált utántöltő folyadék aztán áthalad egy szelepen, hogy onnan kiáramolhasson az eszközből.

  1. Milyen porlasztóra van szükségem?

A Vype elektronikus cigarettáihoz megvásárolható porlasztók háromféle ellenállásúak lehetnek. Attól függően kell választanunk közülük, hogy melyik Vype eszközt használjuk. Az eTank Mini elektronikus cigarettához az 1,4 ohm ellenállású darab szükséges, az eTank Sub esetében azonban eldönthetjük, hogy a kisebb, 0,3 ohm-os, vagy a nagyobb, 0,5 ohm-os ellenállású alkatrészt vásároljuk meg. Ez azért különösen fontos mert az akkumulátor teljesítményén túl a fűtőszál ellenállása az, amely átfolyó áram befolyásolásával növelheti a gőzképződést. Minél kisebb az ellenállás, annál nagyobb mennyiségű áram képes áthaladni a fűtőszálon, ezzel arányosan nő a gőz mennyisége.

  1. Hogyan kell kicserélni?

Mivel a porlasztó a mindennapos használat során igen nagy igénybevételnek van kitéve, időről időre cserélni kell, ehhez azonban nem szükséges semmilyen műszaki tudás. Egyszerűen csak ki kell csavarnunk a porlasztót a tartály alsó részéről és egy újat tennünk a helyére.

  1. Milyen gyakran kell cserélnem a porlasztót?

Annak ellenére, hogy az eltérő teljesítményű elektronikus cigaretták porlasztói különböző sebességgel égnek ki, az általánosságban véve elmondható, hogy nagyjából kettő-négy hetente, valamint új aromájú utántöltő folyadék használata esetén szükséges cserélni. Az alkatrész cseréjének szükségességére utalhat, ha az elektromos cigaretta teljesítménye, gőzképződése látványosan csökken a korábbiakhoz képest.

  1. Hol vásárolhatom meg a porlasztókat?

A Vype elektronikus cigaretták működtetéséhez szükséges porlasztókat a Nemzeti Dohányboltokban vásárolhatjuk meg, öt darabos kiszerelésben. Weboldalunkon tájékozódhatsz az aktuális ajánlott fogyasztói árakról, valamint a Vype eLiquideket, e-cigarettákat és porlasztókat árusító üzletek listájáról.