TOP 3 különbség

TOP 3 különbség

Így különböztethetőek meg a nyílt és a zárt rendszerű e-cigaretták

Cégünk, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. elektronikus cigarettái között egyaránt megtalálhatók nyílt és zárt rendszerű eszközök is. Míg a nyílt rendszerű eszközök esetén az utántöltő folyadékot a fogyasztónak kell a tartályba öntenie az eszköz szétszerelését követően, addig a zárt rendszerű elektronikus cigarettáknál egy egyszerű patroncserével megoldható a folyamatos üzemeltetés.

Van azonban még pár eltérés a két eszköztípus között, amelyeket érdemes figyelembe venni azelőtt, hogy elektronikus cigarettát vásárolnánk. Ezeket az eltéréseket és működési sajátosságokat gyűjtöttük most össze.

  1. Utántöltés vs. patroncsere

A nyílt rendszerű Vype eTank Mini és Vype eTank Sub levehető szipkával és utántöltő folyadéktartállyal rendelkezik, amelyeket a fogyasztó lecsavarhat, és az általa választott nikotintartalmú és -ízű folyadékkal, vagy ezek kombinálásával újratölthet. Ezzel szemben a zárt rendszerű Vype ePen 3 esetében az eszköz könnyen használható, előretöltött vPro utántöltő patronokkal üzemel, amiket egy mozdulattal lehet a helyükre illeszteni.

  1. Ízesítés szabadon vagy meghatározott módon

A nyílt rendszerű elektronikus cigaretták esetében a fogyasztók akár egyéni ízű vagy nikotintartalmú utántöltő folyadékokat is alkothatnak. Sőt, akár nikotinmentes utántöltő folyadékokat is használhatnak. Ezzel szemben a zárt rendszerű elektronikus cigaretták esetében a fogyasztók meghatározott ízesítésű és nikotintartalmú utántöltő patronokat vásárolhatnak. Mivel ezek előregyártottak, a folyadék nem tud kifolyni a tartályból a nem megfelelő összeszerelés esetén, míg a nyílt rendszer esetén a nem megfelelő összeszerelés szivárgáshoz vezethet.

  1. Porlasztóval vagy anélkül

Az elektronikus cigaretták működéséhez porlasztó szükséges. Használatuk során a rozsdamentes acél fűtőszállal körülvett kanócból, azaz a porlasztóból párolog el az eLiquid.

A porlasztót a Vype eTank Mini és a Vype eTank Sub elektronikus cigaretták esetén 2-4 hetente kell cserélni. Az ePen 3 zárt rendszerű eszköz esetén viszont a porlasztó a cserélhető utántöltő patronon belül helyezkedik el. Így a patron cseréjével a porlasztó is minden alkalommal új, nem kell külön foglalkozni vele.

 

És hogy mi a közös bennünk?

Közös bennük viszont, hogy mind a három Vype eszköz egy-egy lítium-ionos akkumulátorral működik. Az eldobható eszközökkel ellentétben ráadásul ezek többször használhatók.

  • Dátum 2019-12-02
  • Kategória VYPE Guide