Miért a Vype?
Hitvallás
Tudomány
Hogyan dolgozunk
Szabályozások
Vype

Miért a Vype?

A British American Tobacco több mint 100 éves dohányipari tapasztalata áll a Vype rendelkezésére. Termékpalettánk kifejlesztése során több mint 3500 vépelőt és dohányost kérdeztünk meg, és együtt dolgoztunk a legképzettebb ízszakértőkkel és tudósokkal.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy magas minőségű termékeket kínáljunk fogyasztóinknak. Mérnökeink, kutatóink és műszaki szakértőink, nagy odafigyeléssel tervezik és alkotják meg a Vype készülékeket és az eLiquideket, amelyek több ezer órányi tesztelés után kerülnek a fogyasztókhoz.

HOGYAN TÖREKSZIK A VYPE A MINŐSÉGRE?

Világszerte több mint 9 millió fogyasztó számára biztosítunk magas minőségű termékeket, ezért a fogyasztók biztonsága nagyon fontos számunkra.

A minőség és a biztonsági tesztelés kulcsfontosságú része a termékeink fejlesztésének és gyártásának.

Arra törekszünk, hogy magas szintű minőségi és biztonsági teszteket alkalmazzunk a BAT termékek fejlesztésére és gyártására az egész világon.

Az általunk fejlesztett és gyártott termékek összetevőit és alkotóelemeit szakértő toxikológusaink vizsgálják meg és döntik el, hogy alkalmasak-e a vépeléshez.

THC-t tartalmazó olajokat és E-vitamin-acetátot nem adunk, és soha nem is adtunk a Vype termékekhez.

Termékeinket kizárólag felnőtt dohányosok vagy vépelők használatára szánjuk, és megbízható kereskedői hálózaton keresztül értékesítjük, a 18 éves vagy annál idősebb felnőttek számára.

Hitvallás

A VYPE-NÁL A FOGYASZTÓ AZ ELSŐ

A fogyasztók igényei állnak kutatásaink középpontjában. Éppen ezért műszaki szakértőink, tudósaink és mérnökeink nagy gonddal alkotják meg készülékeinket és eLiquidjeinket, alaposan tesztelve őket, mielőtt azok a fogyasztókhoz kerülnének.

FELELŐSSÉG

Független kutatók által végzett tesztelések során eltéréseket találtak a különböző e-cigaretták által előállított gőztartalomban. 
A Vype-nál minden eLiquidet, az összes ízt, és minden általunk fejlesztett terméket gondos odafigyeléssel és szakértelemmel készítünk.

MINŐSÉG

A fogyasztói elégedettség áll minden egyes munkafolyamatunk középpontjában, legyen szó a tervezésről, a fejlesztésről vagy épp a gyártásról. Megvizsgáljuk termékeink minden egyes részletét, hogy megértsük a lehetséges hatásokat – onnantól kezdve, hogy mi kerül az eLiquidekbe, egészen odáig, hogy a vépelés során keletkezett gőz mit tartalmaz.

SZABVÁNYOK

Más e-cigaretta gyártókkal együtt, mi is támogatjuk a termékszabványok kidolgozását. A világ első önkéntes e-cigaretta szabványaihoz is hozzájárultunk, amelyeket az AFNOR Francia Szabványügyi Intézet és a Brit Szabványügyi Intézet alkotott.

INNOVÁCIÓ

Az e-cigaretta alkotórészeinek és fűtőelemeinek minősége és kivitelezése széles körben eltérő lehet, és ez befolyásolhatja a gőz tulajdonságait is. Mi felmérjük és finomítjuk minden eszközünk összes alkotóelemét, beleértve a mechanikát és az elektronikát is, hogy létrehozzuk a lehető legjobb gőzölési élményt.

Tudomány

NAGYON FONTOS SZÁMUNKRA, HOGY PONTOSAN TUDJUK, MIT IS TARTALMAZNAK A GŐZEINK

Ez az oka annak, hogy minden eLiquidekünket és minden, általunk gyártott terméket gondos odafigyeléssel fejlesztünk, és megalkotásukat számtalan kutatás előzi meg. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy folyamatosan biztosítsuk az összetevők és a gőz megfelelő minőségét.

Elemzési technikák széles spektrumát, speciális laboratóriumi technológiát és szakértelmünket használjuk ahhoz, hogy kifejlesszük termékeinket, majd részletes teszteket végezzünk rajtuk.

Tudomány

SZAKÉRTELMÜNK A GŐZÖLÉS TUDOMÁNYÁBAN

NAGYON FONTOS SZÁMUNKRA, HOGY PONTOSAN TUDJUK, MIT IS TARTALMAZNAK A GŐZEINK

Ez az oka annak, hogy minden eLiquidekünket és minden, általunk gyártott terméket gondos odafigyeléssel fejlesztünk, és megalkotásukat számtalan kutatás előzi meg. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy folyamatosan biztosítsuk az összetevők és a gőz megfelelő minőségét.

A Vype termékek korszerű kutatási és fejlesztési eszközök használatával készülnek. Egy több, mint 50 kutatóból álló csapattal dolgozunk, akiket a tudomány különböző területeiről válogattunk össze. A mérnököknek és tudósoknak köszönhetően, 360 fokos szemlélettel vizsgálódunk, jelentős és értékes hozzájárulást nyújtva ehhez a tudományághoz.

MINŐSÉG

• Kiváló minőségű alapanyagok.
• Tesztelve, hogy az összetevők elpárologtatása és belélegzése esetén megfelelő-e a hőstabilitásuk.
• Toxikológiai kockázatelemzéseknek alávetve.
• Tesztelve és nyomon követve a gyártási életciklus során.

EGYENLETES GŐZMINŐSÉG

• Egyenletes gőzminőség az eLiquid betöltésétől, egészen annak kifogyásáig.
• Zavartalan és egyenletes eLiquid áramlás.
• Szabályozott légáramlás a gőz belégzésekor.

ELÉGEDETTSÉG

• Kifejezetten gőzöléshez készített aromák.
• Az eLiquidek kifejezetten az egyes Vype eszközökhöz készültek.
• Széleskörű érzékszervi vizsgálat.
• A BAT több mint 100 éves tapasztalatának felhasználása a dohányosok preferenciáinak megértésében.
• A termékek teljesítményének kiértékelése a dohányzókkal és a vépelőkkel együttműködve zajlik.

LABORATÓRIUMAINK

Elemzési technikák széles spektrumát, speciális laboratóriumi technológiát és szakértelmünket használjuk ahhoz, hogy kifejlesszük termékeinket, majd részletes teszteket végezzünk rajtuk. Teszteléseinkhez nemcsak belső, hanem független harmadik fél által akkreditált laboratóriumokat is bevonunk. Mindezt a teljes portfólión alkalmazzuk: az általunk megalkotott ízektől és eLiquidektől kezdve, az általunk gyártott eszközökön át, egészen az eladásra kerülő termék kombinációikig. Annak érdekében, hogy kockázatelemzéseink valóban tükrözzék a fogyasztók viselkedését, azt is vizsgáljuk, hogy fogyasztóink hogyan használják a termékeinket. Csak akkor engedjük, hogy egy termék a piacra kerüljön, ha teljes mértékben meggyőződtünk róla, hogy megfelel a minőségi előírásainknak.

Ezt a technológiát alkalmazzuk a vépelési szokások mérésére, különös tekintettel arra, hogy mennyi ideig, milyen mélyen és milyen gyakran lélegzi be a gőzt a fogyasztó. Így pontos visszajelzést kapunk arról, hogy mekkora gőz mennyiségnek van kitéve a fogyasztó egy nap. Ezen gőzölési minták megértése segíti a kockázatértékelési tanulmányunk megtervezését.

Ez az okos eszköz reprodukálja magát a vépelés folyamatát. Ez segít nekünk megállapítani azt a maximális szippantási számot, amely egy e-cigaretta eszközünkkel végrehajtható. Ez a gép tartalmaz egy szűrőbetétet is, amely lehetővé teszi a gőz összegyűjtését és összetevőinek elemzését.

Ezt a gépet arra használjuk, hogy azonosítsuk a gőz alkotóelemeit, miután összegyűjtöttük a szűrőlapon a vépelés szimulátorunk segítségével.

Ezt a technológiát használjuk a gőzcseppek méretének mérésére, hogy megértsük, hogyan képes az emberi test az eszközökeink által kibocsátott gőz felszívni.

Tudósaink és ízszakértőink itt finomítják a készítményeinket. Ezt a tesztelési és újratervezési ciklust addig ismételjük, amíg elégedettek nem vagyunk a teljesítménnyel.

Hogyan dolgozunk

Tudósaink egy vépelés topográfiai gépet használva képesek meghatározni, hogy pontosan mennyi ideig és milyen mélyen lélegzi be a gőzt a fogyasztó az e-cigaretta használata során.

Ezután összekapcsoljuk az e-cigarettáinkat egy vépelés szimulátorral. Ez szimulálja a vépelő viselkedését és összegyűjti a gőzt a részletes elemzéshez.

Kutatóink kromatográfiás vizsgálati eljárás során azonosítják a gőz alkotóelemeit.

Szakértő toxikológusaink ezután megvizsgálják a lehetséges hatásokat.

Az eredményeink alapján úgy alakítjuk át az eLiquidjeinket, és úgy tervezzük újra eszközeinket, hogy fejlesszünk a gőz minőségén. Csak jó minőségű, gyógyszer- és élelmiszeripari tisztaságú alapanyagokat használunk az összetevők maximális tisztaságának érdekében.

Ezt az egész folyamatot addig ismételjük minden egyes eLiquid, készítmény és eszköz esetében, amíg teljesen elégedettek nem leszünk az eredményekkel.

Tanulmányozzuk a fogyasztók vépelési szokásait annak érdekében, hogy meghatározhassuk milyen további fejlesztést és tesztelést igényelnek a Vype termékek, hogy megfeleljenek a fogyasztók igényeinek. Minden összetevőt toxikológiai felülvizsgálatnak vetünk alá, hogy meghatározzuk, mennyire alkalmasak a gőzölésre.

1. Vype termékeinket megbízható kereskedői hálózaton keresztül értékesítjük.
2. Vype termékeink csak 18 éves és annál idősebb felnőttek számára érhetők el.

Számunkra a fogyasztó az első, éppen ezért kérdés esetén közvetlenül elérhetőek vagyunk telefonon vagy a webhelyeinken feltüntetett elérhetőségeken.

FELELŐSSÉG ÉS INNOVÁCIÓ

TESZTELÉS

Támogatjuk a megfelelő vépelési tesztekre vonatkozó szabványok kidolgozását. Az összes Vype készüléket független, hitelesített technikai laboratóriumok értékelik és hitelesítik.
Ízszakértőink gondosan készítik el az utántöltő folyadékokat, ügyelve a hozzáadott aroma mennyiségére (a toxikológiai útmutatások alapján).

Célunk a lehető legmegbízhatóbb termékek gyártása, ezért alkatrészeinket és hozzávalóinkat korszerű tesztelésnek vetjük alá.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2014 óta úttörő szerepet töltünk be a gőztechnológia tudományában. A lehető legnagyobb mértékben szeretnénk alkalmazkodni a fogyasztói igényekhez, ezért más innovatív területek szakértelmét és megközelítését is alkalmazzuk. Ilyenek például az autóipar, a mobilipar és a számítástechnika.

ESZKÖZTERVEZÉS

Fontos számunkra, hogy termékeink megfeleljenek az Általános termékbiztonságról szóló irányelvnek, az Alacsonyfeszültségi irányelvnek, valamint az Elektromágneses összeférhetőségi irányelvnek és az Akkumulátor biztonsági szabványnak.

Minden termékünk megalkotásakor alkalmazzuk az Egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozásáról szóló irányelvet.

Szabályozások

Kizárólag ellenőrzött alapanyagokból. Egy több mint 50 toxikológusból álló csapat felel termékeink összetevőinek vizsgálatáért.

Biztosan állíthatjuk, hogy nem adunk, és soha nem is adtunk hozzá THC-t tartalmazó olajokat és E-vitamin-acetátot a Vype-termékeinkhez.

A Magyarországon forgalmazott Vype eLiquidek 5 fő összetevőből állnak: propilén-glikol, növényi glicerin, aromák az ízesítéshez és egyes esetekben víz.

A Magyarországon is elérhető utántöltő folyadékok jó minőségű, gyógyszer- és élelmiszeripari tisztaságú alapanyagokból készülnek.

A Vype eLiquidek vizet, propilén-glikolt (PG), glicerint (más néven növényi glicerint vagy VG-t) tartalmaznak, amely anyagok mindegyike megfelel az európai és az Egyesült Államokbeli sztenderd gyógyszerkönyv monográfiák meghatározása szerinti gyógyszerészeti minőségnek. Az optimális teljesítmény érdekében az összes PG / VG / víz arányt a Vype eszközökre és ízekre fejlesztettük ki. Az ízek megalkotásához csak olyan élelmiszeripari tisztaságú aromákat használunk, amelyek hőstabilok gőzölés esetén. „Minden ízt megvizsgálunk annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, alkalmasak-e a gőzölésre. Semmilyen terméket nem engedünk piacra, amíg nem bizonyosodunk meg arról, hogy megfelel-e a kritériumainknak.” (George McLachlan folyadék fejlesztési igazgató)

A túlfeszültség-vezérlők célja, hogy elhárítsák a készülék okozta áramütés veszélyét. A túlmelegedésvezérlők pedig megakadályozzák az esetleges tűz- és robbanásveszélyt. Az utasításoknak megfelelő használat esetén, az automatikus töltés lekapcsolás és más biztonsági intézkedések miatt, nem lehet túltölteni az eszközt.
Minden Vype eszköz CE-tanúsítvánnyal rendelkezik, és független laboratóriumokban tesztelték és értékelték. Készülékeink megfelelnek az Általános termékbiztonsági irányelvnek, a Bizonyos veszélyes anyagok felhasználásának korlátozásáról szóló irányelvnek, az Alacsony feszültség irányelvnek, az Elektromágneses összeférhetőség irányelvének és az Akkumulátorok biztonsági szabványának.

A Vype termékeket az ISO 9001: 2015 tanúsított minőségirányítási szabvány alkalmazásával fejlesztették ki. Az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) az ISO 9000 minőségirányítási
szabványok családjának kibocsátója, amely a technológia és a gyártás szinte valamennyi aspektusát lefedi. Az ISO 164 ország nemzeti szabványügyi intézeteinek hálózata, mely együttműködik a nemzetközi szervezetekkel, a kormányokkal, az ipar, az üzleti élet és a fogyasztók képviselőivel.

A gyártási folyamat minden szakaszában ellenőrizzük a gyártás minőségét.

Arra törekszünk, hogy fogyasztóink számára magas minőségű termékeket kínáljunk. Toxikológiai kockázatelemzést végzünk az eLiquidek minden egyes összetevőjére, és az e-cigaretta készülékeiben lévő utántöltő folyadékkal vagy gőzzel érintkező minden anyagra. Az elemzéseket toxikológusokból álló szakértői csoportunk végzi, majd a vezető tudományos testületünk tekinti át, mielőtt a termék piacra kerülése jóváhagyásra kerül. Több mint 100 terméktesztet hajtunk végre, mielőtt a termék a fogyasztóhoz kerülne.

2

!